_________________ ...I niech mi się nie zdarza zaczynać czegoś, na co jeszcze nie przyszła pora,
ani przerywać tego, co jeszcze nie zostało ukończone....
Ja nie chce nawet gotowca ale wskazówek jak zrobic to dobrze
.....
_________________ ...I niech mi się nie zdarza zaczynać czegoś, na co jeszcze nie przyszła pora,
viline
Grupa: 1S112 Pomogła: 1 raz Posty: 4 Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 2008-01-02, 19:27
Ja robiłam zadanie numer 2 Chodzi w nim mniej wiecej o to ze nalezy sporzadzic po 2 pytania z odpowiedziami do kazdego podpunktu . O to jaki program respondent oglada najchetnie i drugie jak czesto oglada ten program. Z tym ze w pierwszym podpunkcie nalezy zaznaczyc ze mozna wybrac tylko jedna odpowiedz ( alternatywa dysjunktywna) a w drugim podpunkcie trzeba zaznaczyc ze mozna wybrac kilka odpowiedzi( alternatywa koniunktywna )
Jak zwykle wykładowcy znowu dali popalić. Po przeszukaniu zasobów internetu wnoszę, że nie istnieje coś takiego jak alternatywa dysjunktywna bądź koniunktywna. Jedyną na ten temat wzmiankę widzę tutaj. Jest natomiast kafeteria, która w odróżnieniu od alternatywy dopuszcza wybór pomiędzy więcej niż dwoma wartościami przy odpowiedzi.
W kafeterii dysjunktywnej zaznaczamy jedną odpowiedź przy pytaniu. Przy koniunktywnej może być ich więcej.
Alternatywa koniunktywna miałaby formę:
Lubi Pan(i) bardziej (proszę zaznaczyć do dwóch odpowiedzi):
a) kotki
b) pieski?
Ile jednorożec (lub człowiek) musi się napracować, żeby wyłapać owe drobne niedociągnięcia co mu zostawiają nasi mili uczeni nauczyciele. Hołdujmy matematyce!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum