Forum Studentów i Absolwentów WSZiB w Krakowie
FAQSzukajUżytkownicyGrupyStatystykiRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie dotyczące poprawek
Autor Wiadomość
Marvel

Wysłany: 2008-10-07, 10:22   Pytanie dotyczące poprawek

Witam

Trwa jeszcze sesja poprawkowa i w związku z tym mam pytanie czy wykładowca jest zobowiązany do wyznaczenia dwóch terminów poprawkowych czy nie ??
Wiadomo że pierwszy termin musi być ale nie powiodło mi się zaliczenie tego przedmiotu na nim , a wykładowca dał nam znać że nie zamierza organizować drugiego terminu , czy może tak zrobić ?? Bo jeśli tak to pozostaje mi jedynie warunek z tego przedmiotu , a tego chciałbym uniknąć , nie chcę też podpaść nikomu żądając zorganizowania tego terminu , zwłaszcza ze nie wiem czy mam takie prawo ( czy jest to zapisane w statucie uczelni lub w jakiś innych wiążących dokumentach ) ?
Proszę o pomoc osoby zorientowane w temacie !

Z góry dziękuje i Pozdrawiam

Ps Mam nadzieję że czasem ktoś tu zagląda :(

Wredna 

Grupa: 1S333
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2008-10-07, 21:28   

Marvel, pewnio wykładowcy chodziło o to, ze nie będzie drugiego terminu "darmowego"
Jeżeli tak, za poprawkę teraz będziesz musiał płacić - chyba I to 20zł a potem to przedłużenie sesji (za 50 zł o 2 tyg, lub 100zł za miesiąc - w tym czasie wykładowca poda termin poprawy)

Qrcze, jeszcze jak żyje poprawki nie miałam, może nie polegaj na mojej odpowiedzi :roll:

8)

Marvel

Wysłany: 2008-10-08, 11:57   

Raczej nie o to mu chodziło bo pierwsza poprawka nie była darmowa , nie wiem czy ją zaliczyłem bo nie mam jeszcze wyników , ale obawiam się że nasz wykładowca specjalnie zwleka z wpisaniem ocen żeby niezadowolone osoby nie mogły go już męczyć.
Wiele osób mówi mi że powinien zorganizować drugi termin poprawkowy nawet jeśli sesja poprawkowa się skończy , tylko wtedy będzie trzeba przedłużyć sobie sesje żeby podejść do zdawania , co więcej wykładowca stwierdził że w cale nie ma ochoty organizować drugiej poprawki , dlatego pytam czy może tak zrobić ??
Jestem raczej dobrej myśli ale gdybym nie zdał i musiał przedłużać sesję a okazało by się że nie ma drugiego terminu poprawkowego to koniec ze mną :-(
Obawiam się też że jeśli będę bezprawnie oponował za wyznaczeniem takiego drugiego terminu w dziekanacie lub u dziekana narażę się na jakieś nieprzyjemności , więc chciałem sie dowiedzieć czy w statucie uczelni lub innych wiążących dokumentach są jakieś zapisy dotyczące obowiązkowości wyznaczenia drugiego terminu ??

PS Wredna podziwiam i trochę zazdroszczę ci ze nigdy nie wpadłaś w pułapkę poprawek , ja mam nadzieję że chociaż warunku uda mi se uniknąć

[ Dodano: 2008-10-31, 17:08 ]
Cóż , nadal nie wiem jak to jest z tymi terminami , moim zdaniem wykładowca na wniosek studentów powinien zorganizować taki termin , pewności nie mam ale słyszałem też o przypadku w którym nie został taki termin zorganizowany i wszyscy wzięli warunki , ale nie było ich wielu i raczej nie odwoływali się od tej decyzji .
Mnie ten problem już na szczęście nie dotyczy ( zaliczyłem na pierwszej poprawce ) , a ten temat chyba można zamknąć , choć szkoda ze nie nie wszystko zostało wyjaśnione na 100%

Odpowiedz do tematu